Programma’s

Programma’s

Naast persoonlijke coaching heeft Bea voor het domein ‘BEWEGEN’ een aantal programma’s beschikbaar.

  • Wandelen
  • Nordic Walking
  • Power Walking
  • Duin Fitness
  • Senioren Fitness (bij NJoy Wassenaar, op muziek in de zaal en buiten)

Deze programma’s worden in kleine groepen (4 tot max 10 personen) gegeven. Uiteraard is het mogelijk om Personal Training te krijgen.

Wandelen
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 70% van de Westerse bevolking niet genoeg bewegen om hun huidige gezondheid te behouden. Beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl en van vitaliteit. Voor veel mensen geldt:

“Het is tijd om in beweging te komen.”

Elke toename in lichaamsbeweging verbetert uw gezondheid en wandelen is een van de beste vormen van activiteit die meeste mensen bereid zijn te doen.

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Tijdens het wandelen maakt je lichaam het hormoon ‘serotine’ aan, waarbij je een gevoel van geluk ervaart. Wandelen creëert ruimte in je hoofd om aan oplossingen te denken in plaats van aan problemen. Het stimuleert creativiteit. Wandelen is een ideaal startpunt om te beginnen met een gezonde leefstijl.

150 minuten per week
De Gezondheidsraad adviseert mensen om wandelen een onderdeel van hun dagelijkse routine te laten zijn en minstens 150 minuten per week te wandelen. Wandelen is veruit een van de beste activiteiten om aan de slag te gaan met een vitaliteitsprogramma en om na te denken over de 6 domeinen.

Wandelen kun je heel lang volhouden en de kans op blessures is een stuk lager dan bij andere sporten.

Nordic Walking
Nordic Walking is een logisch verlengstuk van het sportief wandelen. Meestal wordt ‘Nordic’ geassocieerd met natuurbeleving, ontspanning, beweging, gezondheid en sociale verbinding. Daarom past Nordic Walking binnen de beweegvormen van Bewust en Actief. Lees meer

Power Walking
Power Walking is lopen met een hoger tempo dan wandelen. Je verbrandt daardoor meer calorieën. Uit onderzoek blijkt dat het calorieverbruik nagenoeg hetzelfde is als hardlopen op een normaal tempo. Bij Power Walking is een goede looptechniek belangrijk. Bea kan je dit leren.

Voor mensen die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren is dit een goede activiteit met een minimale kans op blessures in vergelijking met hardlopen.

Duin Fitness
Voor de mensen die wandelen of Power Walking willen combineren met krachttraining, heb ik het Duin Fitness programma ontwikkelt. Het lopen wisselen we regelmatig af met kracht- en lenigheidsoefeningen. Dan gebruiken we ons eigen lichaamsgewicht of de extra gewichten, touwen en zandzakken die we meenemen.

Juist deze combinatie van wandelen en specifieke oefeningen, maakt het programma aantrekkelijk voor sportieve mensen die hun vitaliteit verder willen verbeteren.