Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit is levenskracht, een overvloed aan fysieke en mentale energie. Het is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit wordt ook wel levenslust of veerkracht genoemd.

Wanneer was de laatste keer dat jij je helemaal geweldig voelde?

Iedereen heeft invloed op zijn eigen vitaliteit. Werken aan je vitaliteit betekent werken aan je eigen gezondheid, kracht, energieniveau en weerbaarheid – de kwaliteit van je leven.

Als vitaliteitscoach adviseer, begeleid, help en ondersteun ik jou bij je wensen, vragen en problemen op het gebied van gezondheid en welzijn. Ik ben ervan overtuigd dat we een groter zelfhelend vermogen hebben dan wij zelf denken.

6 domeinen
Voor het verbeteren van je vitaliteit hanteer ik de eenvoudige en uiterst effectieve methode van de PHYSIS Academy – een vooruitstrevend kennisinstituut in Nederland.

Vitaliteit ontstaat daar waar mensen een juiste balans vinden tussen de 6 domeinen (aspecten) van vitaliteit:

6 domeinen van vitaliteit

Ik leer mensen aan de hand van deze 6 domeinen een grote impact te maken op hun leefstijl en daarmee op hun vitaliteit. Het resultaat is een betere gezondheid, meer energie, geluk en een hogere vitaliteit.

Zelf pas ik deze methode al jaren toe en ik voel me er geweldig door. De 6 domeinen heeft hiermee een vaste basis gekregen in mijn leven en mijn werk als vitaliteitscoach.

Onbalans
De welvaartsziekten in de westerse Wereld worden voor 75 procent veroorzaakt door onze manier van leven – onze levensstijl. Veel mensen bewegen te weinig, eten ongezond, slapen slecht, hebben stress, ademen niet goed en hebben een verzwakt immuunsysteem. Met een aanpassing van je levensstijl kun je dus een enorme positieve impact hebben op je eigen gezondheid en vitaliteit.

De meeste mensen die zich niet vitaal voelen, hebben een onbalans op 1 of meerdere domeinen. Een onbalans heeft invloed op je dagelijks functioneren en kan leiden tot energieproblemen (futloos, moe, slechte concentratie), slaapproblemen, darmklachten en overgewicht.

Haal de oorzaak weg
Voordat jij je leefstijl verandert, is het belangrijk dat je inzicht krijgt in de specifieke oorzaak van deze onbalans. Kennis van de oorzaak vergroot je motivatie om te veranderen. Het heeft weinig zin te investeren in het domein ‘bewegen’ als je onbalans veroorzaakt wordt in het domein ‘stress’. Pas je levensstijl aan in het juiste domein. Ik help en ondersteun je daarbij.

Dus investeer in je eigen 6 domeinen (voeding, beweging, ademhaling, stress, immuunsysteem en slaap) en zorg dat ze in balans komen. Daarmee creëer je een gezonde levensstijl.

Voorkomen is beter dan genezen
Iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid als het gaat om hun eigen gezondheid. Verschuif je aandacht van ziekte en zorg naar gezondheid en leefstijl (gedrag). Jij hebt zelf de meeste controle over je eigen leefstijl.

Aan de hand van de 6 domeinen leer ik je om proactief te werken aan een goede gezondheid en vitaliteit.