Menu

Trainingsgroepen

De volgende trainingsgroepen zijn op dit moment actief :

Maandag: 09:00 – 10:15 uur DuinFit ( FitnessWalking)
Dinsdag: 13:30 – 14:45 uur Rustig tempo: 4 – 6 km max
Woensdag: 09:30 – 11:00 uur Lekker doorloop tempo: 6 – 8 km 
Donderdag 09:00-  10:15 uur DuinFit (FitnessWalking)
Vrijdag: 09:30 – 11;00 uur Lekker doorloop tempo: 6 – 8 km
Zondag: 09:30 – 11:30 uur Verhoogd tempo: 8 – 10 km )

Tijdens deze trainingsochtenden wordt aandacht geschonken aan de techniek, conditie en aan gezelligheid! 

De locatieslijst van Nordicwalking wordt middels een mail verstuurd naar de deelnemers. De Duinfitters starten altijd vanaf Hotel Duinoord te Wassenaar mits anders met de deelnemers is besproken. 

Nordic Walking

Nordic Walking is een manier van wandelen met behulp van speciaal ontwikkelde wandelstokken (‘poles’). Het is een activiteit met als doel het trainen van je gehele lichaam. Je oefent je spieren waardoor je lichaamshouding en conditie verbeteren. Daarnaast worden door het gebruik van je spieren stresshormonen afgevoerd en blokkades opgeheven. Je lichaam wordt soepel, beweeglijker en ontspannen.

Nordic Walking wordt bij voorkeur in de natuur gedaan. Actief bezig zijn in de natuur is een weldaad voor je geest. Mentale ontspanning in combinatie met fysieke activiteit in de vrije natuur is één van de belangrijkste redenen waarom Nordic Walking zo populair is.

Vrijwel iedereen kan aan Nordic Walking doen. Ook mensen die herstellende zijn van een blessure of fysiek beperkt zijn, kunnen baat hebben bij deze activiteit. 

Bewegingsconcept

Nordic Walking is een specifieke vorm van bewegen, ontwikkeld voor crosscountry skiërs (langlaufers). Het doel van deze bewegingsvorm is om vrijwel je hele lichaam te trainen. Bij een juiste techniek gebruik je ongeveer 90% van de 660 spieren in je lichaam. Het is een vriendelijke manier om je lichaam in beweging te brengen. Bovendien kun je zelf bepalen of je op recreatief, fitness of sportniveau wilt Nordic Walken.

Uitgangspunt bij Nordic Walking is uiteraard sportief wandelen. Hierbij worden de spieren in je voeten en benen getraind. De meeste spieren zitten echter in je bovenlichaam. Om deze spieren ook te trainen, maak je gebruik van ‘poles’. Met de ‘poles’ train je de spieren in je handen, armen en schouders. Door lichte rotatie van je heupen en je schouders tijdens het lopen train je de spieren in je romp. Daardoor kan je wervelkolom beweeglijker worden. De belasting van je spieren is licht en de kans op blessures is minimaal.

Natuurlijk kun je een paar ‘poles’ kopen en gaan lopen. Wellicht zul je er enorm veel plezier aan beleven en merken dat je gezondheid verbetert. Besef dan dat met een juiste techniek het rendement van je activiteit verhoogd kan worden. Als je toch bezig bent, doe het dan op de goede manier! Bewust en Actief verzorgt regelmatig Nordic Walking cursussen/ privelessen om de techniek correct te leren. Als je de techniek beheerst, kun je deelnemen in wandelgroepen.

Cursus

De Nordic Walking techniekcursus word je aangeleerd in 6 lessen of in  gemiddeld 3 lessen bij 1 op 1 les.

In les 1 ontvangt u het boek ‘Nordic Walking – materiaal, techniek en training’ . In les 5 vindt er een video-analyse plaats van uw vooruitgang. In les 6 wordt de gehele techniek nogmaals herhaald tijdens een gezellige wandeltocht.

 

Privé-lessen

U kunt ook besluiten privéles te nemen (maximaal 2 personen) om Nordic Walking in uw eigen tempo te leren. In onderling overleg stellen we de lestijden en de locatie vast. De inhoud van de privé-cursus wordt in overleg met u bepaald, afhankelijk van uw doelstelling, uw wensen, mogelijkheden en eventuele beperkingen.

Trainingsgroep

Na het volgen van de cursus nodigt BeA u van harte uit om deel te nemen aan de trainingsgroepen. Tijdens de cursus zal ik u daar uitgebreid over informeren. We bekijken samen welke trainingsgroep het beste bij u past.

Het maximum aantal deelnemers per trainingsgroep is 20.

Nordic Walking Boek

In het najaar van 2005 hebben Geert Hulshof en BeA samen gewerkt aan het boek: Nordic Walking – materiaal, techniek en training (ISBN13: 978-90-810154-4-8). Dit boek is voor € 14,95 te koop bij Bea. Bij deelname aan de Nordic Walking cursus ontvangt u dit boek gratis.